Event ‘Circular Textile Days’

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Circulaire werkbroeken, sokken van duurzaam katoen, gordijnen van gerecyclede stof en veiligheidshesjes van hergebruikt textiel: alles om de duurzaam denkende klant te verleiden.

Het klinkt allemaal zo makkelijk, maar met zoveel informatie waar en onwaarheden op de markt; hoe onderscheidt u de feiten en fabels over duurzaam ondernemen binnen de textielbranche? En hoe kunt u duurzaamheid en circulariteit toepassen binnen uw eigen onderneming? Ons antwoord:

The Circular Textile Days (CTD)

Op dinsdag 14 en woensdag 15 september vinden de Circular Textile Days in de Prodentfabriek in Amersfoort plaats. Deze nieuwe beurs richt zich op duurzaamheid, circulariteit en innovatie binnen de textielbranche en is daarmee interessant voor iedereen in de textielbranche die richting duurzaam textiel gaat of wil gaan.
Niet onbelangrijk, het is een primeur voor de Nederlandse Textielbeurs.

Dat de interesse in duurzame- en circulaire oplossingen de afgelopen
tijd flink is gegroeid, is duidelijk te merken. Dat is ook hard nodig want de Europese textielbranche gebruikt jaarlijks zo’n 17 miljoen ton niet herwinbare materialen. Én die bronnen zijn zeker niet oneindig. Daarnaast raakt ook de consument steeds meer bewust van de grote hoeveelheid kledingafval.

Bij de Circular Textile Days gaat het om kennis, relevantie en betrouwbare informatie. Op het event komen circulaire initiatieven van verschillende deelnemers uit de gehele textielbedrijfsketen aanbod. Denk hierbij aan mogelijkheden die zowel chemisch als mechanische recycling kan bieden.
Het event richt zich op zowel de eindgebruiker als de producent, waarbij de meerwaarde van het substantieel verminderen van afval benadrukt wordt.

Naast dat CTD waarborgt dat de juiste informatie wordt verstrekt door o.a. het informatieplein en sprekers, biedt het event netwerkmogelijkheden. Uiteraard geheel Corona-Proof!

Wij, FashionExperts, nodigen u uit om te zien wat duurzaamheid voor uw organisatie kan betekenen. Wij geven u de mogelijkheid tot netwerken en het creëren van nieuwe samenwerkingskansen en/of partnerschappen.

Let’s change the future together by doing things differently! Benieuwd naar de sprekers? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact met ons op via onderstaande contactgegevens!

T: 035 543 62 92
M: info@circulartextiledays.com

Blijf up-to-date via onze LinkedIn pagina

Laat een reactie achter

Gratis De GiraffeLook ontvangen?

Nieuwsbrief met prikkelende updates en inspirerende kennissessies