Haal het maximale uit een ERP-systeem

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Het is dat we niet altijd het geld ervoor (over) hebben, maar wie een pak koopt, kiest het liefst voor een maatpak. Toch?

Fashionbedrijven kijken vaak op dezelfde manier naar een ERP-systeem. Er wordt vaak een maatpak gekocht omdat men denkt dat er in het bedrijf zodanig unieke processen plaatsvinden dat maatwerk de beste oplossing is.

Natuurlijk is dat geen vreemde gedachte, want geen enkele organisatie is precies hetzelfde.

Een maatwerk ERP gaat vaak knellen

Het nadeel van een maatpak is dat hij precies past op het moment van de aankoop. Er hoeft echter maar iets te veranderen en er ontstaan problemen. Met als gevolg dat het ERP-systeem opeens niet meer helemaal bij uw bedrijf past en gaat knellen.

Dat kan problemen voor diverse processen in uw organisatie opleveren.

Flexibiliteit is richtingbepalend

De meeste bedrijven onderscheiden zich weliswaar in het assortiment en soms in de manier waarop deze worden verkocht, maar als je de organisatie erachter gaat ontleden, dan is deze meestal niet zo uniek. We hebben de neiging om exclusiever over onze bedrijfsprocessen te denken dan ze feitelijk zijn.

Bij de keuze van bedrijfssoftware is het daarom beter om rekening te houden met flexibiliteit en een systeem te kiezen dat gemakkelijk mee kan bewegen op het ritme van uw bedrijf. Er zijn genoeg ERP-oplossingen die branchespecifieke processen ondersteunen én flexibel zijn.

Maximale resultaten

In de etalage  van een ERP-softwareleverancier staat maar één product. Zo heeft u geen zicht op wat er nog meer beschikbaar is. Bij FashionExperts hebben we een catalogus waarin alle ERP-systemen staan.

Kom gerust eens bij ons langs. We stellen de juiste vragen, zodat u een systeem krijgt waarmee u nu en in de toekomst het maximale uit uw bedrijf kunt halen.

Laat een reactie achter

Gratis De GiraffeLook ontvangen?

Nieuwsbrief met prikkelende updates en inspirerende kennissessies