Artikelen

fashionexperts

Meet José Koopman

José is eigenares van Koopman-works, waar zij adviseert, traint en coacht in productie, inkoop en marketing rondom duurzame kledingindustrie.

Lees verder »
afbeelding FashionExperts ERP oplossingen voor de Fashion branche

Stoffen van zeewier

In deze blog worden ‘opvallende’ beweringen onder de loep genomen en komen er belangrijke vragen die je aan de (toe)leverancier kunt stellen naar voren.

Lees verder »

De belangrijkste vragen over bio-polishing

Bio-polishing is een belangrijke behandeling voor het kledingstuk. Niemand koopt immers pillende of pluizende shirts, jeans of truien! Deze milieuvriendelijke voorbehandeling is dan ook zeker relevant in het productieproces. Het is belangrijk om hier iets over met uw leveranciers af te spreken.

Lees verder »

Interview met AVRO-TROS Radar NPO 1

Chris Koeleman is geïnterviewd door Misha Blok van de AVRO-TROS om de textieltechnische en duurzaamheidskant van producten te belichten. ‘Geen vlekken, geen geur, kreukvrij.’ Dat belooft Labfresh met hun overhemden. Je kan er een glas rode wijn overheen gooien en er zouden geen vlekken blijven zitten. Hoe werkt dit?   Voor zo’n overhemd moet je wel diep in de buidel tasten, want hij kost maar liefst 119 euro. Dan krijg je wel een shirt waarmee je volgens Labfresh ‘altijd schoon en fris blijft’ doordat het shirt ‘anti-bacterieel en vlek- en geurwerend’ is. HydrofoobChris Koeleman is van Fashionexperts en docent en

Lees verder »

Brandt uw kleding misschien wel te snel?

Bij brandveiligheid denken we al snel aan pakken van brandweermannen en -vrouwen. Deze moeten natuurlijk extreem brandveilig zijn en dat geldt voor meer beschermende beroepskleding. Echter voor de ‘gewone’ kleding, modieus of niet, is de brandbaarheid ook een punt van aandacht.

Lees verder »