Wim Nieuwenhuijzen maakt overstap van NINE&co naar FashionExperts

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Wim Nieuwenhuijzen heeft zijn actieve loopbaan als cfo van NINE&Co (bekend van onder andere de merken Noppies, Esprit for mums, Imps&Elfs en ALVI) na 8 jaar beëindigd. Hij gaat aan de slag bij FashionExperts waar hij lean-trajecten voor fashionbedrijven gaat verzorgen.

Een opmerkelijke overstap? “Nee, voor mij niet”, vertelt Wim. “FashionExperts is een belangrijke partij voor menig fashionbedrijf in Nederland. Ik werk al jaren met ze samen vanuit mijn functie voor NINE&Co. Mijn enthousiasme over de manier waarop ze werken én lean kan ik op deze manier perfect combineren.”

De lean-trajecten die Wim aan gaat bieden, gaan ‘Lean – Learning To See!’ heten. “We gaan ogen openen”, vertelt Wim met een veelbelovende glimlach. “Veel fashion-ondernemers en -managers zijn blind voor de grote verbeteringen die vaak voor het oprapen liggen.”

Niet meer zo scherp zien

Tijdens zijn werk voor NINE&co heeft Wim dezelfde ervaring gehad. “Als je een aantal jaren voor een bedrijf werkt, zie je het niet meer scherp.” Toen hij zich ging verdiepen in lean veranderde dit. “Lean werd een way of living voor me”, vertelt hij. “Als je één keer ziet wat het voor je organisatie doet, laat het je nooit meer los.”

“Het geeft me enorm veel energie om te zien dat je met relatief weinig inspanningen en middelen grote resultaten kunt halen. Het is ook aanstekelijk om het enthousiasme van de medewerkers te zien, nadat ze ervaren hebben dat het echt werkt.”

Bij Noppies heeft Wim met lean de resultaten op een bepaald gebied met meer dan 40% kunnen verbeteren. “We wilden dat het minimaal 50.000 euro per jaar zou opleveren en dat lukte heel gemakkelijk. We zijn er ver overheen gegaan.”

Reden voor vertrek

Het voortdurende enthousiasme over lean en zijn wens om er zijn werk van te maken, heeft Wim doen besluiten om zich volledig met lean aan de slag te gaan. Vandaar dat hij vertrekt bij NINE&Co en samen met FashionExperts lean-kennissessies en -trajecten aan gaat bieden.

“Een goede aanvulling op het fashiongeoriënteerde aanbod van FashionExperts”, vertelt Rien Overvliet, eigenaar van FashionExperts. “Lean past naadloos in onze dienstverlening.”

Schat aan ervaring

Rien: ”Veel fashionbedrijven lopen tegen beperkingen van hun erp-systeem aan. Zeker in deze tijd waarin snelheid allesbepalend is voor het succes van je modebedrijf is dat funest. Maar om goed te kunnen bepalen waar een erp aan moet voldoen, is het belangrijk om de organisatie en processen goed op orde te hebben. Alleen in die volgorde lukt het om een organisatie te bouwen die flexibel kan meebewegen met trends en andere ontwikkelingen.”

“We zijn enorm blij dat we Wim aan ons team van fashionexperts kunnen toevoegen. Zijn schat aan ervaring zal veel fashionbedrijven verder helpen groeien.”

Laagdrempelig verbeterpotentieel ontdekken

Half februari staat de eerste kennissessie van Wim bij FashionExperts op de agenda. “We gaan de deelnemers op een laagdrempelige en speelse manier laten kennismaken met de kracht van denken op een lean-manier. We helpen ze om het verbeterpotentieel binnen hun eigen organisatie te ontdekken.”

Meer informatie over Lean – Learning To See!

Laat een reactie achter

Gratis De GiraffeLook ontvangen?

Nieuwsbrief met prikkelende updates en inspirerende kennissessies