Kennissessie Lean – ‘Learning to see!’

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

In deze kennissessie laten we u op een speelse manier kennismaken met de kracht van lean en helpen wij om de verbeterkansen in uw eigen organisatie te ontdekken.

Programma

Lean is vooral doen. Daarom zullen we kort iets over de theorie vertellen, maar gaan we vooral aan de hand van praktische voorbeelden en oefeningen duidelijk maken wat we met lean-termen als klantwaarde, verspilling, continue verbeteren en visual management bedoelen.

Lean is ook het zetten van kleine stapjes, dus laten we u na afloop niet zonder een concrete opdracht voor een verbetering in uw eigen werkomgeving vertrekken. Als u dat wilt, nemen we de uitkomst van de opdracht nog een keer met u door. Wellicht leidt dit tot een eerste stap om uw eigen organisatie de voordelen van lean concreet te laten ervaren.

Wat heeft u na de sessie geleerd?

  • Kijken naar uw organisatie alsof u er weer voor het eerst rondloopt.
  • Naar een bedrijfsproces kijken vanuit het perspectief van de klant.
  • Doen en denken. Doenken noemen we dat. Dit houdt kort gezegd in dat u zin krijgt om direct praktisch aan de slag te gaan.
  • Bewust kleine stapjes zetten, dus het heel klein houden. Immers, als u het heel klein houdt, is het gemakkelijker om veranderingen in gang te zetten en resultaten te zien, te evalueren en waar nodig weer verder te perfectioneren (PDCA- cyclus)
  • Hoe u de samenwerking in uw organisatie kunt bevorderen en verbinding kunt creëren.

Mogelijke resultaten

Lean is gericht op het wegnemen van verspillingen in uw organisatie op bijvoorbeeld het gebied van voorraad, bewerkingstijd, kosten en talent. In totaal zijn er 10 vormen van verspillingen. De impact van een lean-traject is dat het meestal een besparing  van 30 tot 50 procent oplevert.

Praktische informatie

Tijd: 13.00 tot 17.00 uur
Prijs: € 95,- excl. btw
Locatie: Tolweg 3 te Baarn

Komt u samen met een collega, dan geldt een speciale prijs van €75,- (excl. btw) per persoon.

Wilt u meer weten of bent u benieuwd wanneer de volgende sessie plaatst vindt? Neem dan via onderstaande formulier (of telefonisch) contact met ons op.

Onze expert

Wim Nieuwenhuijzen
Als CFO van NINE&Co, bekend van onder andere de merken Noppies, Esprit for mums, Imps&Elfs en ALVI,  zorgde Wim er met leantrajecten voor dat verspillingen werden geëlimineerd en dat hiermee meer dan 40 procent resultaatverbetering in de betreffende processen werd gerealiseerd.

Wim: “Lean is een manier van leven voor mij geworden. Het geeft me enorm veel energie te zien hoe je met relatief weinig inspanningen en middelen grote resultaten kunt halen. Daarbij word ik iedere keer weer enthousiast van de positieve reacties die het op de werkvloer oplevert.”

Groepssamenstelling

Omdat lean voor iedereen en overal in een organisatie toepasbaar is, staat deze kennissessie open voor een ieder die in zijn of haar werkomgeving kan beslissen over verbeter- en veranderprojecten.

Aanmelden

Als u zich aanmeldt, gaat u akkoord met onze annuleringsvoorwaarden Wilt u weten hoe we met uw privacy omgaan? Lees onze privacyverklaring

Gratis De GiraffeLook ontvangen?

Nieuwsbrief met prikkelende fashion-updates en informatie over trainingen en kennissessies